by

Csodagyerek a norvég futballválogatottban

2014. August 20. Wednesday in Egyéb, Hírek

Felbolydult a norvég sportsajtó, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Per-Mathias Högmo ugyanis az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos mérkőzésre meghívta a nemzeti csapat keretébe a bajnok Strömgodset IF mindössze 15 éves támadó középpályását, Martin Ödegaardot, aki az ország történetének legfiatalabb válogatott játékosa lehet.

Generic

Ödegaard 13 évesen került a felnőtt csapat keretéhez, két éve a Bayern München és a Manchester United is tesztelte már a szupertehetségnek tartott labdarúgót. 2014. április 13-án, az Aalesund ellen mutatkozott be a norvég élvonalban, ezzel ő lett a Tippeliga legfiatalabb játékosa. Profi szerződését május 5-én írta alá, tizenegy nappal később a Sarpsborg ellen megszerezte első gólját is, amivel természetesen ismét csúcsot döntött. Eddig 14 bajnokin háromszor volt eredményes, de van öt gólpassza is.

A Strömgodset legközelebb szombaton játszik bajnokit, akkor a Stabaek együttesét fogadja: a hazaiak sikerére 1.40 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a vendégek győzelmére 7.00 szorzóval lehet fogadni.

“Hihetetlen érzés, hogy ez megtörtént, egy álom vált valóra” – nyilatkozta Ödegaard. “Nemcsak meglepődtem, őszintén megdöbbentem, amikor Jostein Flo sportigazgató elmondta nekem a nagy hírt. De természetesen nagyon boldog vagyok.”

Högmo kapitány természetesen meg is indokolta döntését. “A norvég bajnokságban több mérkőzésen is megmutatta, mire képes, egyszerűen szeretném kipróbálni a válogatottban. A szezon előtt azt jósoltam, ő lehet a liga üstököse, és az ország legfiatalabb válogatott játékosa. Alig várom, hogy lássam, mire képes a legjobbak között.”

A norvég korrekordot jelenleg Tormod Kjellsen tartja, aki 1910. szeptember 11-én, egy svédek elleni 0-4-es összecsapáson 15 évesen és 351 naposan szerepelt a nemzeti csapatban. Ha Ödegaard pályára lép az augusztus 27-i meccsen, akkor 15 éves és 253 naposként új csúcsot állít fel.

A norvég keret:

kapusok: Rune A. Jarstein (Hertha), Örjan Haaskjold Nyland (Molde)
Mezőnyjátékosok: André Danielsen (Viking), Mohamed Elyounoussi (Molde), Per Egil Flo (Molde), Vegard Forren (Molde), Thomas Grögaard (Odd), Fredrik Gulbrandsen (Molde), Steffen Hagen (Odd), Yann-Erik de Lanlay (Viking), Martin Linnes (Molde), Marcus Pedersen (Brann), Morten Gamst Pedersen (Rosenborg), Tore Reginiussen (Rosenborg), Jone Samuelsen (Odd), Harmeet Singh (Molde), Alexander Söderlund (Rosenborg), Fredrik Ulvestad (Aalesund), Martin Ödegaard (Strömsgodset)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply