by

Varga: Öngyilkosság lenne őrizni az eredményt

2014. July 31. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Kondás Elemér
Varga József, a Debrecen válogatott középpályása szerint öngyilkos taktika lenne a BATE Boriszov elleni visszavágón, ha ráülnének a hazai pályán megszerzett előnyre.

 

Noha a Debrecen rosszul kezdte a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első meccsét, de megúszta az első húsz percet kapott gól nélkül, a második félidőben pedig Ibrahim Sidibe tizenegyesével a győzelmet is megszerezte. A Loki magyar válogatott középpályása, Varga József is elismerte, hogy az elején megilletődötten fociztak, és a fehéroroszoknak volt néhány helyzetük, amelyekből gólokat szerezhettek volna.

“Utána azonban rendeztük a sorainkat, mindenki megtalálta a helyét a pályán, lezártuk a területeket, amivel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. A második félidőben még stabilabbak voltunk, a megszerzett labdákkal veszélyes kontrákat indítottunk. Sikerült egy tizenegyest kiharcolni, és azzal vezetést szerezni, ami mindenképpen jót tett a csapatnak. A végén akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, ha jó döntéseket hozunk a kapu előtt, de nem vagyunk telhetetlenek” – mondta Varga József.

A középpályás hozzátette, hogy örülnek annak, hogy sikerült nyerni, ráadásul úgy, hogy nem kaptak gólt. Szerinte nagyon jó ellenfelet győztek le, és bár jó előjelekkel várhatják a visszavágót, úgy gondolja, hogy a BATE bizonyára nekik esik majd. “Ugyanakkor nem szabad csak az előny megtartására törekednünk, mert öngyilkos taktika lenne. A védekezés persze nagyon fontos lesz kint is, de a támadás lehetőségét sem adjuk fel, mindenképpen azon leszünk, hogy gólt szerezzünk” – fogalmazott Varga. Hozzátette: látni lehetett az első meccsen, hogy a felállt, zárt védekezéssel nem boldogultak a fehéroroszok, szerinte, ha ezt ilyen szinten megoldja a Loki a visszavágón is, akkor jó esélye lesz továbblépni.

A Debrecen szombaton az NB I-ben az MTK-hoz látogat, a vendégek győzelmére 2.37, a döntetlenre 3.40, a hazaiak sikerére pedig 2.87 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply