by

Besic ötéves szerződést kötött az Evertonnal

2014. July 28. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Hivatalosan is bejelentették, hogy Muhamed Besic az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Evertonban folytatja pályafutását.

A liverpooli klub hétfőn twitter oldalán közölte, hogy a Ferencvárostól érkező bosnyák futballista – aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén – ötéves szerződést írt alá. Mindezt az FTC honlapja is megerősítette.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 21 éves Besicért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi szigetországi sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font (1,56 milliárd forint) lehetett a vételár.

Roberto Martínez, az Everton vezetőedzője kiemelte, Besic még nagyon fiatal, s az elmúlt két szezonban rengeteget fejlődött, védőként és védekező középpályásként is “hihetetlenül magas szinten” futballozott. “A vb-n megmutatta, hogy kész játékos, aki kitűnően lát a pályán, gyors, és remek technikai képességekkel rendelkezik, ezért számunkra igazi erősítés egy nagyon fontos poszton” – tette hozzá Martínez.

Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé.

A játékos már a múlt héten elutazott a szigetországi együttes thaiföldi túrájára.

sgg \ brr \ skt \ spi \ ksy

MTI 2014. július 28., hétfő 18:39

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply