by

Esélyesként játszik otthon a Debrecen

2014. July 21. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Egy héttel az idegenbeli gól nélküli döntetlennel végződött első mérkőzést követően a magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapata kedden hazai környezetben fogadja az északír Cliftonville együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján.

Kondás Elemér együttese a klub történetében először játszik nemzetközi tétmérkőzést a Nagyerdei Stadionba. A belfasti összecsapáson a találkozó elején még a hazaiak alakítottak ki néhány helyzetet, a Debrecen azonban ezt követően átvette az irányítást, és egy ízben a keresztlécet is eltalálta, így összességében közelebb állt a győzelemhez.

Amennyiben a hajdúsági együttes továbbjut, akkor a fehérorosz BATE Boriszov és az albán KS Skënderbeu párharcának győztesével találkozik. Kondás Elemér együttese a közelmúltban mindkét lehetséges riválisával találkozott: 2012-ben a BL-selejtező második körében 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a Skënderbeu gárdáját, majd a harmadik fordulóban ugyanilyen arányban alulmaradt a BATE Boriszovval szemben.

Amennyiben a Debrecen továbbjut a második fordulóból, akkor biztosan főtábláért küzdhet valamelyik európai kupasorozatban, ugyanis a BL harmadik körének búcsúzói átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójába. A BL-selejtező harmadik fordulójának győztesei pedig már biztos főtáblások, mert ha sikerrel veszik az utolsó kört, akkor a BL, ha nem, akkor az EL csoportkörében szerepelhetnek.

A találkozó játékvezetője a szerb Vlado Glodjovic lesz majd, a mérkőzést 20.20 órától az M1 csatorna élőben közvetíti.

sgg \ sag

MTI 2014. július 21., hétfő 11:05

Related Articles

Leave a Reply