by

Badstuber visszatért, Lewandowski bemutatkozik

2014. July 21. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Holger Badstuber
Egy felkészülési mérkőzésen már túl van a Bayern München labdarúgócsapata, a bajorok a világbajnokság befejezése után öt nappal – természetesen a vébén érintett legnagyobb sztárjaik nélkül – Memmingenben léptek pályára, és 3-0-ra verték a Red Baroons Dietmannsried együttesét.

 

A magabiztosan megnyert mérkőzésen a Bayern góljai közül David Alaba kettőt, Daniel Hägler egyet vállalt. A keretben nem volt ott a sérüléssel bajlódó Robert Lewandowski, Franck Ribery, Claudio Pizarro és Diego Contento, az újonc Sebastian Rode és Juan Bernat első alkalommal öltötte magára a Bayern mezét, Pep Guardiola vezetőedző összesen hét olyan játékost küldhetett pályára, akikre a következő szezonban az első csapat kereténél számít majd. 594 nap kihagyás után végre játszhatott a keresztszalag-szakadásból felépült Holger Badstuber, a válogatott védő 58 perc lehetőséget kapott.

A csapatra hétfő este már a második felkészülési csata vár, a Duisburg ellen már ott lehet a Dortmundtól vásárolt Lewandowski is, a lengyel csatárról Matthias Sammer klubigazgató azt mondta, felépült sérüléséből, és minden bizonnyal most ölti először magára a bajor klub mezét.

A Bayern győzelmére 1.20 az odds, a döntetlenre 5.75, míg a Duisburg sikerére 10.00 szorzóval lehet fogadni.

A Bild úgy tudja, hogy a következő szezonra Guardiola újfajta védekezéssel készül, a háromvédős rendszerben Dante vagy Martínez lesz a középső ember, Jerome Boateng a jobboldali, David Alaba a baloldali védő. Miután a legjobbak mégi hiányoznak, a vasárnapi edzésen Badstuber volt középen, jobbról Rafinha, balról Diego Contento segítette.

A csapatra az első tétmérkőzésig, az augusztus 13-i, Dortmund elleni Szuperkupa-döntőig még négy másik felkészülési meccs is vár, azt még nem tudni, hogy július 27-én ki lesz az ellenfél, de az biztos, hogy a Mönchengladbach, a CD Guadalajara és az MLS All Star-válogatottja ellen pályára lép az együttes.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply