by

Argentína vs. Belgium – 2014/07/05

2014. July 4. Friday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Világbajnokság 2014

Argentina VS

Világbajnokság 2014

2014/07/05 18:00 (CET),

Estadio Nacional Mane Garrincha

Belgium
VB 2014: Teljesítmény: VB 2014:

Világbajnokság 2014, negyeddöntő: Brazíliavárosban a Nacional Mane Garrincha stadionban ütközik meg egymással Argentína és Belgium válogatott labdarúgó csapata.

Argentína a nyolcaddöntőben Svájcot búcsúztatta, a rendes játékrészben nem esett gól, ezért hosszabbításra került sor, a hosszabbítás végén a 118. percben Angel Di Maria talált be a Svájciak hálójába Lionel Messi átadásából. Utána már a svájciak hiába próbálkoztak, nem tudtak egyenlíteni.

Többet támadott Argentína, többet próbálkoztak, ezért megérdemelten jutottak tovább.

Lionel Messi 4 gólt szerzett, Marcos Rojo és Angel Di Maria egyet, illetve Sead Kolasinac (Bosznia-Hercegovina) is összehozott egy öngólt az argentinok ellen.

Az argentin válogatott eddig 15-ször szerepelt a világbajnokságokon, és 1978-ban valamint 1986-ban két világbajnoki címet szerzett, 1930-ban és 1990-ben pedig ezüstérmesek voltak, ezzel az eredménnyel az argentinok, Brazília, Olaszország és Németország mögött a negyedik helyet foglalják el a világranglistán ami a világbajnoki szereplést illeti. 1978-ban Hollandiát győzték le 3-1-re a döntőben, míg 1986-ban Diego Armando Maradona, a valaha élt egyik leghíresebb játékos vezényletével az NSZK ellen győztek 3-2-re a döntőben.

Lionel Messi majdnem mindent megnyert ami egy játékosnál lehetséges, de világbajnokságot még nem. Ezen a világbajnokságon remek formában játszik, négy góljával nagyban hozzájárult Argentína teljesítményéhez.

Ha Argentína képes lesz jó teljesítményt nyújtani mint csapat, akkor akár a végső győzelemig is eljuthat, a csapatban kiváló játékosok vannak, élükön Lionel Messivel, aki ezen a VB-n bebizonyította, hogy még mindig a világ egyik legjobb játékosa.

Belgium az Egyesült Államok ellen vívta ki a negyeddöntőbe jutást és ugyancsak hosszabbítás után nyert 2-1-re. Kevin De Bruyne a 93. percben és Romelu Lukaku a 105. percben talált be a belgák részéről , az amerikai csapatból Julian Green volt eredményes a 107. percben. Az eddig mérkőzések közül a világbajnokság egyik legjobbja volt ez az összecsapás. Nagyon jó benyomást tett a belga labdarúgó-válogatott.

A gólszerzőik az eddigi mérkőzéseken Marouane Fellaini, Dries Mertens, Jan Vertonghen, Divock Origi, Kevin De Bruyne és Romelu Lukaku voltak.

A belgák 12. alkalommal vesznek részt a világbajnokságon, a legjobb eredményüket az 1986-os mexikói világbajnokságon érték el, amikor negyedikek lettek, az akkori csapat talán legjobbjai Eric Gerets, Jan Ceulemans és Enzo Scifo voltak. Akkor pontosan Argentína akadályozta meg Belgiumot, hogy a döntőbe kerüljön. A jelenlegi válogatott nagyon jó játékosokból áll, élükön Eden Hazarddal, Vincent Kompanyval és az utolsó mérkőzés hosszabbításában végre újra nagyot alakító Romelu Lukakuval. Képesek lesznek jó meccset csinálni nagynevű ellenfelükkel és meglepetésre is számíthatunk.

A két válogatott 4 mérkőzést játszott eddig egymás ellen, 3-szor Argentína diadalmaskodott, Belgium csak egyszer tudott nyerni, a gólarány pedig 10:4, természetesen az argentinok javára.

Utoljára az 1986-os világbajnokságon találkoztak egymással és a döntőbe jutásért játszottak, akkor az argentinok 2-0-ra nyertek.

A belgák az 1982-es világbajnokságon tudták legyőzni Argentínát, akkor az eredmény 1-0 volt.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.10 1 | 2.10 Sportingbet X | 3.30 X | 3.30 Unibet 2 | 3.55 2 | 3.55 Unibet

Argentína számít esélyesebbnek ezen a mérkőzésen, de a belgák az USA elleni mérkőzésükön nagyot alkottak, a látottak alapján sok borsot tudnak törni Messiék orra alá.

Összegzés:

Azt hiszem, hogy Argentína veszi a belga akadályt is és továbbjut, tippem pedig 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Argentína győzelem | 2.15 Argentína győzelem | 2.15 Winmasters

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/07/04, 10:17

Related Articles

Leave a Reply