by

Farinát kirúgta a Sydney FC

2014. April 24. Thursday in Egyéb, Hírek

Miután nem jutott be a A-League négyes döntőjébe, menesztette edzőjét a korábban az ausztrál bajnoksi cím egyik esélyesének tartott Sydney FC.
Alessandro Del Piero

A negyeddöntőben Del Piero sem tudott segíteni a Sydney FC-n.

A futballcsapat 2012 novemberében nevezte ki Frank Farinát, akinek munkáját folyamatos botrányok és kudarcok kísérték. A korábbi 67-szeres válogatott csatár játékosként megfordult a belga FC Bruges, az olasz Bari, az angol Notts County, a francia Strasbourg és Lille csapataiban, majd edzőként hét éven át, 1998 és 2005 között Ausztrália nemzeti csapatát irányíthatta.

2011 és 2013 között Pápua Új-Guinea válogatottjánál dolgozott, onnan csábította haza a Sydney FC, de a szurkolók folyamatosan számon kérték rajta a következetlen döntéseket, és bírálták csapata játékstílusát.

A 2012-13-as szezonban az együttes a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, így nem került be a rájátszásba. A 2013-14-es bajnokságban azonban az ötödik helyen végzett, így a Melbourne Victory ellen esélyt kapott a Grand Finalba, azaz a négyes döntőbe jutásra. Pénteken azonban Alessandro Del Pieróval a soraiban 2-1-es vereséget szenvedett, a melbourne-iek győztes gólját Guilherme a 92. percben szerezte.

Farina ezt a kudarcot már nem élte túl, ugyan a klub megegyezett vele korábban a folytatásról, a vereség után szerződést bontottak vele.

“Frank az elmúlt szezonban egy nehéz időszakban csatlakozott hozzánk, és mindig teljes odaadással és elkötelezettséggel dolgozott. Szeretnék köszönetet mondani neki, és kívánok neki sok sikert a jövőre nézve” – írta a klub honlapján Scott Barlow elnök.

Ausztrál lapértesülések szerint az új edző Graham Arnold, a Central Coast Mariners egykori trénere lehet, de az 50 éves szakembert a Newcastle Jets is csábítja.

Ami a bajnokság véghajráját illeti, az elődöntő egyik párharcában a Western Sydney Wanderers a Central Coast Mariners ellen csatázik, míg a Sydney FC-t búcsúztató Melbourne Victory ellenfele a Brisbane Roar lesz. A Victory vasárnapi sikerére 5.00 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a Brisbane győzelmére 1.61 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply