by

Javítana BL-elődöntős mérlegén a Real

2014. April 22. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

A német szaksajtó szerint, ha eddig nem került komoly próbatétel elé a Bayern München védelme, akkor majd a szerdai, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn megmutathatja, valójában mire képes.
Philipp Lahm

Lahm szerint a Bayern felkészült a Real Madrid elleni párharcra.

A bajorok a hazai Bundesliga-arany után olyan bravúrra készülnek, ami 1990 óta senkinek sem sikerült: az AC Milan után először szeretnék megvédeni BL-elsőségüket.

A kilencszeres győztes Real Madrid a szerdai Király-kupa-győzelem mellett még harcban áll a bajnoki címért (igaz, ponthátrányban van a listavezető Atlético Madrid mögött), de Cristiano Ronaldo és Gareth Bale személye garancia lehet a komoly támadójátékra a BL-ben is.

A madridiak a kupadöntő után rápihentek a Bayern elleni ütközetre, a müncheniek a hét végén 2-0-ra legyőzték az Eintracht Braunschweiget, ezzel két vereség után visszataláltak a győztes útra. “Nagyon jól játszottunk, különösen a második félidőben. Fontos, hogy végre jó érzések töltötték el a csapatot, ez kell a madridi mérkőzés előtt” – nyilatkozta a csapatkapitány Philipp Lahm. “A Real ellen két fantasztikus összecsapás vár ránk, szerdán megmutatjuk, hogy felkészültünk a párharcra.”

Az ötszörös győztes németeknél vasárnap már edzett a vádlisérüléssel bajlódó Manuel Neuer, aki a legutóbbi két meccsen nem védett, de a Braunschweig ellen betegség miatt kimaradó David Alaba is Pep Guardiola rendelkezésére áll majd.

A Bayern legutóbb a 2011-12-es BL-elődöntőben találkozott a spanyolokkal, akkor tizenegyesekkel jutott tovább. Az első meccset ugyan Franck Ribéry és Mario Gomez góljaival 2-1-re megnyerte, de a visszavágón Ronaldo duplája mellett Arjen Robben találatára volt szükség az életben maradásra. A büntetőknél aztán Neuer védte Ronaldo és Kaká kísérletét is.

A felek korábban ötször futottak össze a legrangosabb kupasorozat elődöntőjében, a Bayern négyszer jutott tovább (1976, 1987, 2001, 2012), a Real mindössze egyszer, 2000-ben. A spanyolok a legutóbbi 17 hazai kupameccsükön nem kaptak ki, utoljára éppen az a Barcelona győzött a Bernabéuban 2011-ben, amelyet Guardiola irányított.

A Real hazai győzelmére 2.40 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Bayern vendégsikerére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply