by

Blanc-nak jót tenne a Ligakupa-siker

2014. April 17. Thursday in Egyéb, Hírek

Szombaton egy Ligakupa-győzelemmel enyhítheti a személyére nehezedő nyomást, Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának edzője.
Laurent Blanc

Blanc trófeákkal zárhatja a szezont, de nem biztos a pozíciója.

A párizsiak a Stade de France-ban az Olimpique Lyon ellen játszanak, és 1995, 1998 és 2008 után negyedszer nyerhetik meg a sorozatot. Blanc irányításával a PSG tavaly bajnok lett, és idén is csodaszámba menne, ha nem gyűjtenék be az aranyat, a helyi lapok mégis úgy spekulálnak, hogy a szakember pozíciója nem atombiztos.

Az együttes ugyanis öt napon belül két vereséget szenvedett el, előbb a hazai 3-1-es siker után kikapott 2-0-ra a Chelsea-től, és így kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, majd a hazai bajnokságban éppen a Lyon győzte le 1-0-ra.

Ettől még ugyan a bajnokságban magabiztos, tízpontos előnnyel vezet a Monaco előtt, de a hírek szerint elképzelhető egy nyári vérfrissítés a kispadon. Persze a PSG elnöke, Nasszer al-Khelaifi cáfolta a pletykákat, és hangsúlyozta, hogy Blanc továbbra is élvezi a vezetés bizalmát, és teljes mértékű támogatásáról biztosította.

Ehhez nagyon jól jönne egy Ligakupa-győzelem, amivel a PSG számol is, hiszen a legutóbbi vereséget megelőzően háromszor nyert a rivális ellen, kétszer 1-0-ra, december elsején pedig 4-0-ra – igaz, az akkor két gólt szerző Zlatan Ibrahimovic ezúttal sérülés miatt nem léphet pályára.

“Meg kell próbálnunk együtt visszatérni a győztes útra. Nyugodtan, magabiztosan dolgozunk, és készülünk a fináléra” – jelentette ki Salvatore Sirigu kapus a PSG hivatalos honlapján.

A Lyon története során eddig egyszer nyert Ligakupát, 2001-ben a Monacót győzte le 2-1-re a döntőben, de két éve nagyon közel állt a duplázáshoz, akkor Brandao 105. percben szerzett góljával kapott ki 1-0-ra a Marseille-től.

Remi Garde csapatából Clement Grenier ágyék-, Yoann Gourcuff bokasérülés miatt hiányzik, de kérdéses Gueida Fofana szereplése is. A PSG-ben Ibrahimovic húzódása nem jött rendbe, így elsősorban Edinson Cavani feladata lesz a gólszerzés.

A PSG győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a Lyon sikerére 7.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply