by

Benfica Lisbon vs. Chelsea FC – 2012/03/27

2012. March 25. Sunday in Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Benfica

VS

UEFA Bajnokok Ligája

2012/03/27 20:45 (GMT +1),

Estadio da Luz

Chelsea FC

Jövőhéten újabb BL mérkőzésekkel szórakozhatjuk el az estét. Az egyik igencsak ütősnek, és nehezen kiszámíthatónak ígérkező összecsapásra a Benfica Lisbon – Chelsea párostól számíthatunk.

Melyikük ejti majd ki a másikat??? … Joggal izgulhat csapatáért, mind Jorge Jesus, mind pedig Roberto di Matteo.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.40 1 | 2.40 Unibet X | 3.20 X | 3.20 Sportingbet 2 | 3.00 2 | 3.00 Unibet

A két csapat rég játszott együtt, és játékosaik nagy része is kicserélődött már azóta, így lesz némi időre szükségük a mérkőzés elején, míg felveszik egymás játékritmusát.

Mind a Benfica, mind pedig a Chelsea elsőként zárta a csoportkört. Ez természetesen szép teljesítmény mindkettőjüktől, de ha jobban a dolgok mögé nézünk, azt látjuk, hogy a Benfica számára nagyobb erőfeszítést igényelt ennek az eredménynek az elérése, hiszen olyan csapatokkal kellett megküzdenie az elsőbbségért, mint a Manchester United és a Basel (Benfica vs. Manchester United: 1-1, visszavágó: 2-2; Basel vs. Benfica: 0-2, visszavágó: 1-1). Az, hogy a “nagyokat” túlszárnyalták a portugálok mindenképp emelt a játékuk szinvonalán, és a nagyközönség figyelmét méginkább magukra vonták. Erre még a nyolcad döntőben való szereplésük is rátett, hiszen az FC Zenit csapatát is sikerült búcsúztatniuk a BL idei kiírásából (Zenit vs. Benfica: 3-2, visszavágó: 2-0).

Mindennek ellenére remélhetőleg nem bagatelizálják el a Chelsea erejét, hiszen az egyik legnagyobb angol klubról beszélünk, aki olyan játékosokkal rendelkezik, mint Frank Lampard, Didier Drogba, Fernando Torres és még sorolhatnánk. Bár az angolok a hazai bajnokságban mindössze az ötödikek, a BL -ben láthatóan kezdenek magukra találni. Kevés olyan csapat van, aki 3:1- es hátrányból képes továbbjutást elérni, mint ahogy azt tette a Chelsea a nyolcad döntőben, Napolival ellenfélként.

Az előzőekben elmondottakat mérlegelve láthatjuk, hogy igazi ellenfélnek számítanak egymásnak a csapatok, és bárki is távozzon a BL-ből, azt úgy teszi, hogy egy igazán jót játszhatott.

Összegzés:

Napokkal ezelőtt arról tett tanúbizonyságot a Benfica, hogy még mindig lendületben és kitűnő formában van, ugyanis a nagy rivális FC Portot is sikerült fenomenális játékával legyőznie (3:2), ezzel bejutva a Portugál Liga Kupa döntőjébe. Igaz, hogy nincsenek sztárjátékosai, mint ahogyan ellenfelének a Chelseanak, de csapatszellemük, és hatékony összjátékuk pótolja mindezt. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a Benfica hazai terepen igen önérvényesítő, és oroszlánként védi területét, így nehéz átjutni a védelmükön. Úgy gondoljuk, ez most a Chelseanak sem fog igazán sikerülni, bár játékosai azon lesznek, hogy legalább egy gólt megszerezzenek.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Benfica Győzelem | 2.50 Benfica Győzelem | 2.50 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/03/25, 18:22

Related Articles

2 responses to Benfica Lisbon vs. Chelsea FC – 2012/03/27

  1. egyet értek, várom már nagyon

  2. ez sajnos nem jött össze, pedig nagyon is benne volt a Benficában a győzelem

Leave a Reply